مگس ها از آفات دایمی و عمده در قارچهای پرورشی در سراسر جهان و ایران می باشند. این حشرات به صورت مستقیم و غیر مستقیم سبب کاهش کمی و کیفی محصول می گردند با وجود ثبت تعداد هرچند اندک حشره کش در جهان، تاکنون در ایران حشره کشی برای کنترل شیمیایی آنها به ثبت نرسیده است در اینجا ما برایتان حشره کشی رو معرفی می کنیم که عمومی ترین و موفق ترین روش کنترل این نوع آفات می باشد.
با ماهمچنان همراه باشید:
دیفلوبنزورون:
دیفلوبنزورون یک حشره کش غیرسمی است و از رشد و پوست اندازی لاروها جلوگیری می کند. این ترکیب دارای ماندگاری زیادی است و می توان آن را با کمپوست یا خاک پوششی مخلوط کرد. دیفلوبنزورون را می توان به روی خاک پوششی نیز اعمال نمود. در این صورت باید مطمئن شد که سم به همه جای خاک به خوبی نفوذ می نماید.
سم دیفلوبنزورون در آب حل نمی شود، بنابراین در موقع استفاده از آن بایستی مدام آن را هم زد.
نحوه استفاده از سموم، و نحوه ی اثر آن ها و میزان مصرف آن ها:
در زمان استفاده از حشرهکشها باید به دوره کارنس آنها دقت نمود و زمان برداشت دوره کارنس حشرهکشها طی شده باشد که معمولاً بهترین زمان استفاده از حشرهکشها در پرورش قارچ پس از خاکدهی از طریق اسپری بر سطح بستر قارچ همراه با آب آبیاری و در مرحله هوادهی (شروع پرواز حشرات بالغ) همراه با هواساز هست.
استفاده از حشرهکشها در مراحل برداشت و فلشها به هیچ عنوان توصیه نمیگردد. مگسهای مشاهدهشده در مراحل برداشت را با گازهای پخش شونده در هوا و دود دور کنید.
مخلوط کردن حشرهکشها با خاکپوششی در زمان ضدعفونی کردن خاکپوششی
اگر حشره ای در خاک پوششی وجود دارد، خاک را باید پاستوریزه کرد.
در خلال آماده نمودن خاک پوششی و بعد از آن، برای کنترل لاروها، خاک باید با دیفلوبنزورون سمپاشی شود.
برای سمپاشی، سم را ابتدا در آب حل نمایید و سپس به خاک پوششی اضافه کنید.
در موقع استفاده از حشره کش در کمپوست، مخلوط نمودن و توزیع یکنواخت سم در کمپوست بسیار مهم است، چون اثر حشره کش به سمپاشی تمام کمپوست بستگی دارد. اگر قسمت هایی از کمپوست سمپاشی نشوند، آلودگی از آن قسمت ها به بقیه قسمت های کمپوست سرایت خواهد کرد.
سمپاشی کمپوست قارچ در زمانی بایستی صورت بگیرد که در خلال اسپان ران، سم و میسلیوم قارچ با هم تماس پیدا نکنند، چون در اثر پاشیدن سم روی میسلیوم، سم بر رشد میسلیوم و تشکیل اندام های میوه دهی قارچ اثر معکوس خواهد گذاشت.
سمپاشی کمپوست، فقط کمپوست را در مرحله اسپان ران حفاظت می کند. عدم حفاظت بعد از خاکدهی می تواند منجر به آلوده شدن خاک پوششی به مگس و در نتیجه خسارت به میسلیوم در سطح کمپوست و خاک پوششی شود.
در روشهای مبارزه شیمیایی، پس از مدتی از مصرف حشرهکشها، حشرات نسبت به آنها مقاوم میشوند بنابراین در نظر داشته باشید که بهصورت دورهای حشرهکشها را تغییر دهید.
راهنماي مصرف:
•درسمپاشي هوايي نبايد سرعت باد از ۱۸ نات تجاوز كند و در تندباد حداکثر تا۲۰ نات توصيه ميشود.
•بيشتر براي برگ خوارهاي جوان مؤثر است و بيشترين تأثير را زماني خواهيم داشت كه سمپاشي در زمان شروع تفريخ تخمها انجام گيرد.
•زمان سمپاشي براساس نوع آفت و نوع محصول متغير ميباشد.
•براي محصول كلم و پسيل گلابي توصيه ميشود از خيس كنندهها استفاده شود.
•براي کنترل ملخ مراکشي در حالت غيرطغياني به مقدار ۲۰۰ ميلي ليتر در هکتار (۱) عليه پورهها استفاده ميشود.
•تعداد دفعات سمپاشي براي گلابي و سيب سه بار، براي هسته دارها دو بار، كشمش سياه (Black currant) و انواع محصولات كلم دو بار در سال و يك بار در محيط پرورش قارچ خوراكي توصیه می شود.
•قبل از سمپاشي، در يك سطح كوچك تحمل گياهان زراعی از لحاظ گياهسوزي بررسي شود.
•اين سم فاقد خاصيت سيستميک و نفوذي در بافت گياه است، لذا روي حشرات مکنده بي تأثير ميباشد.
جهت آگاهی از هزینه پرورش قارچ اینجا کلیک کنید.
جهت آگاهی از درآمد پرورش قارچ اینجا کلیک کنید.
جهت خرید تجهیزات پرورش قارچ اینجا کلیک کنید.
شرکت سپید مزرعه صحرا بزرگترین شرکت پرورش قارچ دکمه ای و اجرای تخصصی سالن قارچ در شرق کشور
تازه ترین نظرات
نظری پیدا نشد...